home | informatie | vacatures
Scyliorhinus canicula (Linnaeus, 1758)
NL Hondshaai
×
Hondshaai 0
Hondshaai 0
×
Hondshaai 1
Hondshaai 1
×
Hondshaai 2
Hondshaai 2
×
Hondshaai 3
Hondshaai 3
Synoniemen:Zandhaai, kleine kathaai
Lengte:800 mm
Gewicht:3 kg
   Kleur:onderkant wit, bovenkant lichtbruin met opvallende kleine donkerbruine vlekken
Voedsel:krabben, garnalen, wormen, schelpdieren en kleine vissen
Habitat:vooral op met wier begroeide zandbanken waar hij bij schemering en 's nachts actief is; leeft solitair
   Verspreiding:Oostkant van de Atlantische Oceaan van Noord-Noorwegen tot Ivoorkust, in de Noordzee en de Middellandse zee.
Eieren:ja
   Doos:ja
      Beschrijving:glad met vage lengteribbels, spoelt vaak met meerdere aan elkaar gehechte exemplaren aan
      Lengte:50 mm
      Breedte:20 mm
      Kleur:geelbruin
   Proximale horens:ja
      Vorm:gekruld
Foto verantwoording:De foto's van de haai zijn gemaakt door Kees Hupkes
2006 - 2021 strandvondsten.nl / Commentaar, aanvullingen en suggesties: info@strandvondsten.nl